Mindfulness-Based Training in Forgiveness

Net als dat we opmerkzaamheid of vriendelijkheid kunnen ontwikkelen, zo kunnen we ook vergevingsgezindheid tot bloei laten komen. Dit kan middels de training ‘De moed van vergevingsgezindheid’.

In de door Joyce Cordus en Frits Koster ontwikkelde Mindfulness-Based Training in Forgiveness (MBTF) worden de drie verschillende vormen van vergevingsgezindheid verkend op individueel niveau, m.b.t. groepen en gemeenschappen en m.b.t. de (toenemende polarisatie) in de wereld om ons heen. Er is echter ook veel aandacht voor allerlei dilemma’s en moeilijkheden bij de beoefening en hoe we ook hier compassie en begrip voor mogen hebben. De training MBTF wordt online (in zes sessies) en residentieel (in drie dagen) verzorgd en heeft een niet-religieus karakter. Deelname kan bijdragen aan een leven met meer rust en harmonie  – in jezelf en in relatie tot de wereld om je heen.

De training MBTF wordt wetenschappelijk gescreend en is geschikt voor iedereen die minimaal een jaar vertrouwd is met de beoefening van mindfulness – als je zoekt naar verdieping van de beoefening van mildheid en mindfulness en wegen voor innerlijke verzachting – naar jezelf en/of naar een anderen.